از روز جهانی مبارزه با بیماری هیمو فیلیا گرامی داشت به عمل آمد

akbari_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱/۲۹ - ۱۰:۱۹
از روز جهانی مبارزه با بیماری هیمو فیلیا گرامی داشت به عمل آمد

دوشنبه 28 حمل 1402 مطابق با 26 رمضان المبارک 1444

وزارت صحت‌عامه از روز جهانی مبارزه با بیماری هیموفیلیا در نشستی تحت شعار " دسترسی برای همه" گرامی داشت به عمل آورد.

مولوی محمد اسحق صاحبزاده معین مالی واداری وزارت صحت‌عامه در نشستی که به این مناسبت راه اندازی شده بود گفت: خوش حالم که امروز کشور ما افغانستان مانند سایر کشور های جهان که همه ساله از روز جهانی مبارزه با بیماری هیموفیلیا که هدف آن  آگاهی دهی، دادخواهی و رسیدگی به وضعیت صحی این بیماران می‌باشد گرامی داشت به عمل آورد.

معین مالی واداری افزود، در سال 2022 حدود 1125000 هزار تن در جهان مصاب به این بیماری شده است که این رقم در افغانستان به 3000 هزار تن می رسد که از این میان 857 تن در شهر کابل مصاب می‌باشد که 59 تن آن از طبقه اناث و متابقی آن از طبقه ذکور می‌باشد.

علاوه بر آن مولوی اسحق از ایجاد مراکز تداوی بیماران هیموفیلیا در زون های کشور خبر داده و تعهد سپرد که رهبری وزارت صحت‌عامه در این راستا از هیچ نوع سعی وتلاش دریغ نخواهند ورزید.

از سوی‌هم داکتر احمد سیر پاڅون رییس عمومی طب معالجوی، داکتر محمد ناصر صادق رییس بانک خون ملی وزارت صحت‌عامه در مورد کارکردهای و دستاوردهای شان به خاطر تداوی بیماران هیموفیلیا به اشتراک کننده گان معلومات  داده  و از سازمان های ملی و بین المللی خواهان همکاری بیشتر برای تداوی این بیماران در کشور گردیدند.

هیموفیلیا یک اختلال ارثی (ژنتیکی) نادر است که خون به طور طبیعی لخته نمی‌شود و شایعترین نوع این بیماری در افغانستان فکتور هشت و فکتور نو می‌باشد که توسط داکتران در بانک خون ملی شهر کابل تحت تداوی قرار می‌گیرند.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۱۰ - ۱۵:۱
Background image

د فراه او تخار ولایتونو د عامې روغتیا ریاستونو لپاره نوي رئیسان وټاکل شول

د ا.ا.ا د عامې روغتیا وزارت د رهبرۍ د وړاندیز او د ریاست الوزراء عالي مقام د منظورۍ په اساس د فراه ولایت د عامې روغتیا مخکینی رئيس، مولوي شیخ میر صدام د تخار ولایت د عامې روغتیا د نوي. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۱۰ - ۱۴:۵۱
Background image

عامې روغتیا وزارت له لوري په خوست کې د ۲۷ میلیونه افغانیو په لګښت څلور روغتیايي مرکزونه جوړ او ګټې اخيستنې ته وسپارل شو

ياد روغتيايي مرکزونه د عامې روغتيا وزارت په هڅو او همغږۍ د IOM نړيوال سازمان په مالي ملاتړ د یاد ولایت په څلورو ولسوالیو کې د شاوخوا ۲۷ میلیونه افغانیو په لګښت جوړ او ګټې اخیستنې ته. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۱۰ - ۱۱:۵۹
Background image

نشست وزارت صحت عامه با یونیسف برای بهبود خدمات اساسی صحی در کشور

د عامې روغتیا وزارت د روغتیایي خدمتونو وړاندې کولو مرستیال، ښاغلي مولوي عبدالولي حقاني د اساسي روغتیایي خدمتونو برخه کې د شته ننګونو او ستونزو حل په موخه د یونیسیف ادارې له مسؤلینو سره. . .

BACK TO NEWS