از روز جهانی مبارزه با بیماری هیمو فیلیا گرامی داشت به عمل آمد

akbari_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱/۲۹ - ۱۰:۱۹
از روز جهانی مبارزه با بیماری هیمو فیلیا گرامی داشت به عمل آمد

دوشنبه 28 حمل 1402 مطابق با 26 رمضان المبارک 1444

وزارت صحت‌عامه از روز جهانی مبارزه با بیماری هیموفیلیا در نشستی تحت شعار " دسترسی برای همه" گرامی داشت به عمل آورد.

مولوی محمد اسحق صاحبزاده معین مالی واداری وزارت صحت‌عامه در نشستی که به این مناسبت راه اندازی شده بود گفت: خوش حالم که امروز کشور ما افغانستان مانند سایر کشور های جهان که همه ساله از روز جهانی مبارزه با بیماری هیموفیلیا که هدف آن  آگاهی دهی، دادخواهی و رسیدگی به وضعیت صحی این بیماران می‌باشد گرامی داشت به عمل آورد.

معین مالی واداری افزود، در سال 2022 حدود 1125000 هزار تن در جهان مصاب به این بیماری شده است که این رقم در افغانستان به 3000 هزار تن می رسد که از این میان 857 تن در شهر کابل مصاب می‌باشد که 59 تن آن از طبقه اناث و متابقی آن از طبقه ذکور می‌باشد.

علاوه بر آن مولوی اسحق از ایجاد مراکز تداوی بیماران هیموفیلیا در زون های کشور خبر داده و تعهد سپرد که رهبری وزارت صحت‌عامه در این راستا از هیچ نوع سعی وتلاش دریغ نخواهند ورزید.

از سوی‌هم داکتر احمد سیر پاڅون رییس عمومی طب معالجوی، داکتر محمد ناصر صادق رییس بانک خون ملی وزارت صحت‌عامه در مورد کارکردهای و دستاوردهای شان به خاطر تداوی بیماران هیموفیلیا به اشتراک کننده گان معلومات  داده  و از سازمان های ملی و بین المللی خواهان همکاری بیشتر برای تداوی این بیماران در کشور گردیدند.

هیموفیلیا یک اختلال ارثی (ژنتیکی) نادر است که خون به طور طبیعی لخته نمی‌شود و شایعترین نوع این بیماری در افغانستان فکتور هشت و فکتور نو می‌باشد که توسط داکتران در بانک خون ملی شهر کابل تحت تداوی قرار می‌گیرند.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۴ - ۱۱:۳
Background image

د عامې روغتیا وزارت د کانګو ناروغۍ په اړه د ۳۴ ولایتونو روغتیايي کارکوونکو ته دوه ورځنی ښوونیز پروګرام ترسره کړ

د عامې روغتیا وزارت د کارکوونکو چارو لوی ریاست اړوند د ظرفیت لوړونې ریاست له لوري د هېواد د ۳۴ ولایتونو د ولایتي روغتونونو مسلکي کارکوونکو ته د کانګو (CCHF) ناروغۍ په اړه دوه ورځنی. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۴ - ۱۱:۰
Background image

تخار عامې روغتیا ریاست د لوی اختر را رسېدو په مناسبت د کانګو ناروغۍ پر وړاندې د مبارزې کمپاین پیل کړ

د یاد کمپاین پر مهال مسؤلین له مالدارانو او قصابانو څخه وغوښتل، چې د کانګو ناروغي جدي وګڼي او د خپل ځان او ټولنې د خوندیتوب لپاره د حفظ الصحې اصول او روغتیايي لارښوونې په جدي ډول مراعت. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۳/۳ - ۱۲:۸
Background image

په بامیان، فراه، بادغیس او کونړ ولایتونو کې د کانګو ناروغۍ خپرېدو مخنیوي په موخه د وقایې او عامه پوهاوي کمپاین پیل شو

دغه کمپاین د روغتیايي ټیمونو او اړوندو کارکوونکو په همکارۍ پیل شوی، چې ترڅ کې يې قصابانو، مالدارانو او نورو عامو هېوادوالو ته د کانګو ناروغۍ د خطرونو، لېږد لارو او مخنیوي په اړه عامه. . .

BACK TO NEWS