از هفته صنعت گرامی داشت به عمل آمد
وزارت صحت عامه جمهوری اسلامی افغانستان، امروز از هفته صنعت با حضور جلالتمآب داکتر عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی گرامی داشت به عمل آورد.
داکتر عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی، از رشد صنعت تولیدات داخلی دوا در کشور ابراز خوشی نموده گفت:« جای مسرت است که امروز ما شاهد رشد و پیشرفت تولیدات دوا در داخل کشور استیم. خودکفایی در ۱۵ قلم تولید دوا در داخل کشور یک دستآورد بزرگ برای سکتور صحت میباشد.»
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی، جلوگیر از قاچاق را در تمام عرصهها به ویژه در بخش واردات دوا مهم عنوان کرد و تعهد داد که در زمینه جلوگیری از قاچاق دوا و دیگر مواردی که در این نشست برای بهبود رشد تولیدات داخلی دوا در کشور بحث شد با مسوولان صحبت خواهیم کرد.
داکتر عبدالله همچنان تاکید نمود که برای رشد تولیدات دوا در داخل کشور تمام داکتران باید از دواهای که در داخل کشور تولید میشوند برای بیماران شان توصیه کنند و مسوولان شرکتهای تولیدی در زمینه استفاده از تولیدات داخلی برای مردم اگاهی دهی نمایند.
در همین حال داکتر فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه کشور، هدف از تجلیل از هفته ملی صنعت را رشد تولیدات دوا در داخل کشور و حمایت وزارت صحت عامه از سرمایه گذارانی که در این عرصه سرمایه گذاری میکنند عنوان کرد گفت:« بلند بردن سطح کیفیت دوا، رشد تولیدات داخلی و فراهم نمودن زمینه سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران در داخل کشور از اولویت های وزارت صحت عامه میباشد.»
وزیر صحت عامه، همچنان از رشد تولیدات دوا در داخل کشور ابراز امیدواری نموده، میگوید: خوشبختانه امروز افغانستان در زمینه تولید ۱۵ قلم دوا به خودکفایی رسیده و توانایی تولید آنرا را دارد. همچنان در حال حاضر نزدیک به ۶۰ باب فابریکه تولید دوا ایجاد شده است که از این میان حدود ۴۰ فابریکه آن فعال و ۲۰ باب دیگر در حال تاسیس میباشند.
داکتر فیروز در ادامه سخانش بر کارکردهای وزارت صحت عامه در راستای بهبود امور دوایی و رشد تولیدات داخلی در کشور اشاره نموده، گفت که این وزارت موارد عمدهی را چون: ایجاد اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات صحی، ایجاد چهار لابراتوار کنترول کیفیت دوا و غذا در چهار زون کشور، ساده سازی پروسه جوازدهی برای سرمایه گذاران، تجدید در لیست دواهای مجاز، ایجاد روابط بهتر با کشورهای منطقه به هدف کمک در زمینه واردات دواهای با کیفیت در داخل کشور، پیشنهاد منع قراردادن ۱۵ قلم دوا به شورای وزیران برای رشد تولیدات داخلی، ایجاد دواخانههای زنجیرهای، ایجاد ذخیره گاه دوا برای نگهداری دوای که از بیرون وارد میشود ، نظارت از مارکیت دوا فروشان، ساده سازی روند پروفورمه برای وارد کنندهگان دوا انجام داده است .
همچنان داکتر غلام سعید راشد رییس اداره تنظیم امور دوایی و محصولات صحی میگوید که اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات صحی در رشد تولیدات داخلی دوا نقش ارزنده داشته و این اداره همواره تلاش نموده تا زمینه سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران داخلی فراهم نموده نماید.
از سوی هم، احمد سعید شمس رییس اتحادیه صنعت دوایی میگوید که دوا در حیات انسان تاثیر مستقیم دارد. ما در بلند بردن کیفیت آن باید تلاش کنیم و حمایت وزارت صحت عامه برای رشد سکتور خصوصی مهم میباشد.