جاپان 8.9 ملیون دالر را برای تهیه و فراهم سازی واکسین به دولت افغانستان کمک کرد
تفاهم نامهای به ارزش 8.9 ملیون دالر به خاطر تهیه و فراهم سازی واکسین با آقای تکاهاشی یوشیاکی شارژدافیر موقت سفارت کشور جاپان در افغانستان و خانم شیما سن گپتا نمایندۀ معاونیت دفتر یونیسف برای افغانستان، با حضور داکتر احمد جواد عثمانی سرپرست و نامزد وزیر وزارت صحتعامه در تالار سهیلا صدیق به امضا رسید.
قرار است این کمک دولت جاپان از طریق اداره یونیسف برای تهیه و فراهم سازی واکسینهای توبرکلوز (BCG)، سرخکان، واکسین فمی پولیو (OPV)، دوز صفری واکسین زردی سیاه، واکسین تیتانوس- دیفتری (TD) ضم سرنج و بکسهای مصون (Safety Boxes) برای اطفال و خانمها در افغانستان به مصرف برسد.
داکتر احمد جواد عثمانی سرپرست و نامزد وزیر وزارت صحتعامه در نشستی که به این مناسبت راه اندازی شده بود گفت: من به نمایندگی مردم و دولت افغانستان، از کمکها و حمایت همیشهگی مردم و دولت جاپان اظهار سپاس و قدردانی مینمایم و از تعهد دولت افغانستان و وزارت صحتعامه به خاطر مصرف شفاف و موثر این کمکها که برای بهبود صحت اطفال و مادران است به شما و همه شرکای صحی اطمینان دهم.
داکتر عثمانی در ادامۀ سخنانش علاوه نمود، ما تلاشهای خود را روی برنامه های واکسیناسیون روزمره منحیث یکی از بخشهای اساسی برای ریشه کن سازی مرض فلج اطفال، به طور خاص در مناطق جنوبی و شرقی کشور تسریع نموده ایم و این تلاش ها تا زمانی ادامه خواهد یافت که پوشش برنامه روزمره معافیت کتلوی بهبود یافته و مرض فلج اطفال در افغانستان محو گردد.
همچنان آقای تکاهاشی یوشیاکی شارژدافیر موقت سفارت جاپان در افغانستان، در این نشست گفت: کارکردهای وزارت صحتعامۀ افغانستان در راستای تطبیق واکسیناسیون برای ما ارزشمند است. و ما امیدواریم که با امضای این تفاهم نامه زمینههای بیشتری برای تطبیق واکسین به اطفال و مادران این کشور فراهم گردد.
در ادامه آقای تکاهاشی یوشیاکی افزود، متاسفانه هنوز هم افغانستان از جمله چند کشوری است که در آن مرض فلج اطفال از بین نرفته است. امیدواریم که در آینده نزدیک این کشور عاری از بیماری فلج اطفال گردد.
از سویهم خانم شیما سن گپتا نماینده معاونیت دفتر یونیسف برای افغانستان، در این نشست گفت: اداره یونیسف متعهد است تا واکسینهای مورد نیاز را برای وزارت صحتعامه افغانستان تدارک نماید تا از طریق مراکز صحی به اطفال زیر سن پنج سال و مادران 15 الی 45 سال تطبیق گردد تا باشد افغانستان از جمله کشورهای عاری از پولیو گردد.
دولت جاپان بیش از ده سال است که وزارت صحتعامه افغانستان را در بخش فراهم نمودن واکسینهای مورد نیاز برای برنامه ملی معافیت کتلوی و راه اندازی کمپاینهای پولیو حمایت مالی مینماید و این کشور یکی از شرکای دایمی و خوب دولت افغانستان در بخش صحت میباشد که این وزارت توانسته است با حمایت سخاوتمندانۀ این کشور موفق به ارایۀ خدمات صحی به ویژه خدمات واکسیناسیون برای کودکان و مادران در افغانستان گردد.