از روز جهانی مبارزه با بیماری سرطان در نشستی گرامی داشت به عمل آمد

Panah_moph
یکشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۱۷ - ۱۴:۲
از روز جهانی مبارزه با بیماری سرطان در نشستی گرامی داشت به عمل آورد

یک شنبه 17 دلو 1400
وزارت صحت‌عامه از روز جهانی مبارزه با بیماری سرطان در نشستی تحت شعار" خلای مراقبت از مریض سرطان را پر کنید " گرامی داشت به عمل آورد.
داکتر محمد حسن غیاثی معین پالیسی وپلان وزارت صحت‌عامه در این نشست بیانیه داکتر قلندر عباد سرپرست وزارت صحت‌عامه را به مناسبت گرامی داشت از این روز قرائت نموده گفت:
سالانه در جهان بیشتر از 44 میلیون تن به بیماری سرطان مبتلا می گردند که از این میان حدود 10 میلیون تن از آنان جان های خود را از دست می دهند که این رقم در افغانستان سالانه به 40 هزار تن می رسد که از این میان حدود 16 الی 20 هزار تن از آنان از این بابت جان های شان را از دست می دهند.
معین پالیسی وپلان علاوه نمود، وزارت صحت‌عامه با ایجاد مراکز تداوی بیماران سرطان در ولایت های کابل، هرات و بلخ، آموزش کارمندان صحی و آگاهی دهی در مورد بیماری سرطان، بلند بردن سطح آگاهی مردم در جامعه  را ازجمله دستاورد های این وزارت در امر مبارزه با بیماری سرطان در کشور می داند.
از سوی‌هم داکتر اختر محمد به نماینده گی از سازمان صحی جهان در افغانستان گفت: روز جهانی مبارزه با بیماری سرطان برای همه فرصت خوبی است تا حمایت خود را نشان داده و صدای خود را علیه سرطان به صورت جمعی بلند نموده و اقدامات جدی نماییم.
قابل تذکر است که شایع ترین نوع واقعات سرطان در افغانستان عبارتند از سرطان جوف دهن و لب، سرطان ثدیه، معده،  شش، مری وعنق رحم می‌باشد و همچنان استفاده از غذا های سرخ شده، عدم فعالیت فزیکی، استفاده از تنباکو، مراعت نکردن حفظ الصحه محیطی و تغذیه ناسالم از جمله مواردی است که نقش بارزی در ببار آوردن بیماری سرطان در نزد افراد جامعه دارند.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۴/۵/۲۷ - ۱۶:۲۹
Background image

نشست کمیته تخنیکی به خاطر تدوین استراتیژی ملی صحت روانی برای سال های ۲۰۲۶ الی ۲۰۳۰ برگزار شد

این نشست تحت رهبری محترم مولوی عبدالولی حقانی معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت‌عامه، با اشتراک رییسان مرکزی، نماینده گان سازمان صحی جهان، IOM و موسسات همکار برگزار شد.

محترم معین عرضه. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۵/۲۷ - ۱۵:۱۷
Background image

داکتر کریم‌الله حلیمی رئیس نظارت وزارت صحت عامه، همرا با یک تیم تخنیکی، از مرکز صحی که توسط مؤسسه GP تمویل می‌شود، نظارت نمودند

این نظارت که هدف آن ارتقاء کیفیت خدمات صحی، ارائه خدمات صحی به شهروندان به‌صورت معیاری و شفافیت در کارها می باشد، در جریان آن داکتر کریم‌الله حلیمی و تیم تخنیکی همراهش از مرکز صحی اساسی. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۵/۲۷ - ۱۲:۳۳
Background image

یک باشنده محل در ولسوالی پچیراگام ولایت ننگرهار ۱۵۰۰ متر مربع زمین شخصی خود را به یک مرکز صحی اختصاص داده است

مولوی امین‌الله شریف رئیس صحت‌عامه ولایت ننگرهار، اقدام این شخص را قدردانی نمود و آن را برای باشنده گان محل کار نیک بزرگی دانست و افزود، که تلاش‌های خود را برای ساخت یک مرکز صحی معیاری. . .

BACK TO NEWS