نتایج ارزیابی چگونگی عرضۀ خدمات صحی در هفت ولایت کشور اعلام گردید
وزارت صحتعامه، نتایج ارزیابی را که در پیوند به چگونگی عرضۀ خدمات صحی در مراکز صحی دولتی و خصوصی انجام داده بود در نشستی اعلام کرد.
داکتر ماموسی زیور، معین مالی و اداری وزارت صحتعامه راه اندازی این ارزیابی را یک گام مهم در بهبود عرضه خدمات صحی عنوان نموده گفت: « در گذشته این چنین ارزیابی ها توسط متخصصان خارجی صورت میگرفت و جای خوشی است که امروز وزارت صحتعامه قادر به انجام اینچنین ارزیابی شده است. این ارزیابی ما را در راستای شناسایی خلاهای کاری کمک میکند و ما مطابق آن پلان ها را تهیه میکنیم تا بتوانیم چالش های موجود را رفع نماییم.»
معین مالی و اداری در ادامه سخنانش علاوه نمود: براساس این ارزیابی که در هفت ولایت کشور صورت گرفته است نشان میدهد که 91درصد خدمات به گونه عادی در مراکز صحی ارایه میگردد، 85درصد امراض قلبی، تنفسی در مراکز صحی تداوی میشود و در 95درصد مراکز صحی تابلیت های فولیک اسید توزیع میگردد.
افزون براین 99 درصد خدمات واکسین پولیو،73 درصد خدمات قبل از ولادت، 75 درصد خدمات سیزارین سکشن، 75 درصد تست های اچ آی وی و 88 درصد تست های لابراتواری در مراکز صحی ولایت های نامبرده ارایه شده است.
این ارزیابی در 142 مرکز صحی در ولایت های هرات ، قندهار، کندز، بلخ، کابل، ننگرهار و پکتیا از ماه نوامبر 2018 تا جنوری 2019 صورت گرفته است. در این ارزیابی با بیش از یک هزار تن مصاحبه شده است.